2012. február 10., péntek

A szomszéd utcában....




A szomszéd utcában van egy barátom, ebben a nagy és végtelen városban.
De a napok múlnak és a hetek szaladnak, és mielőtt észrevenném, eltelik egy év. És soha nem látom régi barátom arcát. Mert az élet egy gyors és rettenetes versenyfutás. Ő tudja, hogy most is éppúgy kedvelem, mint akkoriban, amikor még becsengettem hozzá, és ő is hozzám. Akkor fiatalabbak voltunk, most pedig elfoglalt, fáradt férfiak. Belefáradva az ostoba játékba, abba, hogy nevet szerezzünk magunknak.
'Holnap' - mondom, - 'felhívom Jimet. Csak azért, hogy tudja, gondolok még rá.'
De eljön és elmegy a holnap, és a távolság köztünk csak egyre nő. A szomszéd utcában s mégis mérföldekre...
'Táviratot kapott, uram. Jim ma meghalt.'
És ez az, amit végül kapunk és megérdemlünk. Egy eltűnt barát a szomszéd utcában.
Volt egyszer egy 17 éves srác, aki az anyukájával élt és rákos volt. Egy napon sétálgatott a városban és az egyik zeneboltban meglátott egy nagyon szép lányt. Bement, de nem tudott megszólalni. A lány megkérdezte tőle:
- Segíthetek? - Erre ő nem is nézte hogy milyen CD-t vett ki és mondta hogy ezt kéri.
A lány kérdezte hogy becsomagolja e, mondta a srác: - Igen. A lány bement a raktárba és becsomagolva adta át a CD-t. És a srác onnantól kezdve naponta vett egy CD-t. Egy idő után vett egy szekrényt a sok CD-nek.
Meg akarta hívni a lányt, de nem merte, úgyhogy egyik napon otthagyott egy cetlit a boltban a telefonszámával. Amikor a lány felhívta, a srác anyukája vette fel, és elmondta hogy a srác épp aznap meghalt. A lány mesélt a CD-kről, és a nő megtalálta a szekrényben a sok-sok CD-t becsomagolva. Kibontott egyet és talált benne egy üzenetet: "Nem megyünk valahova szórakozni együtt?" És minden CD-ben ugyanaz az üzenet volt. Csak a srác nem volt elég figyelmes, és így nem jött össze neki.

Mindig azt mondd, amire gondolsz. HA SZERETSZ VALAKIT, MONDD MEG NEKI. Ne félj kifejezni önmagad. Nyújtsd ki a kezed, és mondd meg a másiknak, hogy mit jelent a számodra. Mert mire eldöntöd, hogy melyik a megfelelő időpont, már túl késő lehet. Ragadd meg a napot, soha ne sajnálkozz. És ami a legfontosabb, maradj közel barátaidhoz és családodhoz, mert ők segítettek abban, hogy azzá légy, ami ma vagy. Addig szeresd barátaidat, amíg teheted...

Nincsenek megjegyzések:

Új kezdés...

  Elég rég írtam itt a blogocska félébe, de legbelül érzek késztetést, hogy írjak. 😊 Megszületünk És nem véletlenül. Igen nem véletlenül sz...