2013. december 12., csütörtök

Igazán meghallani...



Abban az időben Jézus így nyilatkozott Keresztelő Jánosról: Bizony mondom nektek: Az asszonyok szülöttei között nem támadt nagyobb Keresztelő Jánosnál. De aki legkisebb a mennyek országában, nagyobb, mint ő. A mennyek országa Keresztelő János napjaitól mindmáig erőszakot szenved, és az erőszakosok szerzik meg. A próféták és a törvény Jánosig mindannyian ezt jövendölték. Ha tudni akarjátok, Illés ő, akinek el kell jönnie. Akinek füle van, hallja meg! [Mt 11,11-15]

A mai evangéliumban Jézus Keresztelő Jánost dicséri. János egy próféta, aki Isten üzenetét továbbítja az embereknek. János nem törődik azzal, hogy mi lesz ő vele, neki egy a fontos, hogy Isten üzenetét továbbítsa nekünk. A mai evangéliumból egy mondatot emelnék ki: "Akinek füle van, hallja meg!"

Egy falusi ember meglátogatta a városi barátját. És ahogy sétáltak a városi forgatagban, a falusi ember egyszer csak megállt és hallgatózni kezdet.
- Mit hallasz kérdezte a kíváncsi városi barát?
- Hallod a tücsök hangját?
- A városi ember meglepődve válaszolta: te képzelődsz, az autók hangján kívül nem hallok semmit.
A falusi ember lehajolt és megmutatta a tücsköt. A városi ember annyira hozzá volt szokva a városi zajhoz, hogy már mást nem is képes meghallani.

Én mit hallok meg a mindennapjaimban? Horoszkóp? Pletyka?
Én hallom Isten szavát napjaimban?
Isten meghallani lehet: a csendben, az imában, a szentírás olvasásában és embertársaimmal való mély és igaz beszélgetésekben.

Imádság
Uram, Jézus! A karácsonyhoz közeledve adj nekem igazi örömöt, a Te születésed ünnepét váró örömöt! Jóságodra és szeretetedre vágyom, amelyek messiási ajándékaid számomra és minden ember számára. Gyógyítsd meg lelki vakságom, hogy lássak és felismerjelek téged, mint Megváltót.

Nincsenek megjegyzések:

Új kezdés...

  Elég rég írtam itt a blogocska félébe, de legbelül érzek késztetést, hogy írjak. 😊 Megszületünk És nem véletlenül. Igen nem véletlenül sz...