2019. szeptember 25., szerda

Gyerekeké a mennyek országa...



A minap a Facebook-on megosztottam egy képet egy kisgyermekkel és egy mondattal ami így hangzott: A gyerekeké a mennyek országa. Egy páran nem értették, hogy ez egy rossz fogalmazás. Hogy miért csak a gyermekeké? Hogy és és és....
Aki ismeri a Szentírást az tudja, hogy mire vonatkoztattam a kijelentésem. A gyengébbek kedvéért (kérlek olvasd végig) idézem a Szentírási részt:


Jézus és a gyermekek. Máté 19 fejezet

Akkor gyermekeket vittek hozzá, hogy tegye rájuk a kezét és imádkozzék fölöttük. A tanítványok elutasították őket. Jézus azonban így szólt: „Hagyjátok csak a gyermekeket, ne akadályozzátok meg őket, hadd jöjjenek hozzám, hisz ilyeneké a mennyek országa!” Azzal rájuk tette kezét, s elment onnét.

vagy Lukács 18 fejezet

Gyerekeket vittek hozzá, hogy tegye rájuk a kezét. Amikor a tanítványok észrevették, elutasították őket. Jézus azonban odahívta őket. „Hagyjátok – mondta –, hadd jöjjenek hozzám a kicsinyek, ne akadályozzátok őket, mert ilyeneké az Isten országa. Bizony mondom nektek, hogy aki Isten országát nem úgy fogadja, mint a gyermek, az nem jut be oda.”

Világos a Szentírási rész, nem szorul magyarázatra hisz érthető.
Milyen gondolatok születek meg bennem ezzel kapcsolatba?

Egyrészt sokan nem ismerik a Szentírást a könyvek könyvét. Mennyit olvasod? Ha eddig nem olvastad légyszíves nyisd ki és olvasd. Hogyan? Itt egy lehetőség: 

https://777blog.hu/2019/09/20/hol-nyissam-ki-a-bibliamat/  

Megéri olvasni, hisz hatással lesz az életedre, ha kinyitod.

             Másik gondolat, hogy mennyire el felejti az ember, hogy a földi élet csupán egy vándor élet, egy úton levés. Nem itthon vagyunk, hanem úton. Persze Isten és én sem akarom, hogy kisgyermekek meghaljanak. Hogy miért halnak meg? Erre nehéz válaszolni, egyáltalán ha lehet. De ami tény, ha egy kisgyermek meghal az biztos a mennybe kerül, ellentétbe a felnőttel. Hisz a kisgyermek lelke, szíve tiszta, mentes a bűntől. Hisz a felnőtt szív milyen? Nézünk tükörbe és meglátjuk, hogy milyen.

        Nem az számít, hogy hány évet élünk hanem, hogy hogyan élünk? Mert az, hogy Jézus országába kerüljünk a Mennybe, be kell fogadjuk Jézust a szívünkbe. Prédikálhat a pap szépen a temetésünkön, ha Jézus nem volt a szívünkbe mit sem ér. Mert nem az számít, hogy erkölcsösen éljek, hanem az hogy Jézus legyen a szívembe. Jézussal együtt élni. Hinni az Istenben, a hitet nap, mint nap megélni. 

A mennyország ajtaja mindenki számára nyitva van, de nem mindenki mehet be. A kis gyermek feltétel nélkül bejut, de én, te, mi nem biztos. 

"Bizony mondom nektek, hogy aki Isten országát nem úgy fogadja, mint a gyermek, az nem jut be oda.”

Te hogy fogadod? Mit teszel? Attól, hogy adsz enni a koldusnak, a szegénynek nem biztos, hogy a mennybe kerülsz.

Befejezésül pedig egy szép vers, hogy mi volna jó az életbe:


Jó volna 
                                                                                          Bokor Béla

Jó volna még tovább élni,
Gyerekeket fölnevelni.
Tanítani jól szeretni,
Játszadozni jót nevetni.
Barátokkal beszélgetni,
Ellenséggel kibékülni.
A sok hibát ki javítni,
Önzetlenül csak jót tenni.
De jó volna tovább élni,
Unokáknak még mesélni.
Karba venni átölelni,
Angyalkákat érinteni.
Boldogságot szétosztani,
Mennyországot megtalálni.
Jézusukkal együtt lenni,
Utam végen hozzád menni.
Nálad a bút, bajt letenni ,
Szent szíveden megpihenni.


Nincsenek megjegyzések:

Új kezdés...

  Elég rég írtam itt a blogocska félébe, de legbelül érzek késztetést, hogy írjak. 😊 Megszületünk És nem véletlenül. Igen nem véletlenül sz...