2022. március 10., csütörtök

"Mert aki kér, az kap; aki keres, az talál; aki zörget, annak ajtót nyitnak."


Kérni Istentől. Erre szolit a mai evangélium. Bár mi sokszor kérünk és sokszor talán azt is érezzük hogy Isten nem hallgat meg, hogy az ajtó zárva marad. De valójában jó kérünk, türelmesen és kitartóan? De a legjobb kérés ez kell hogy legyen: Legyen meg a Te akaratod, történjék velem minden a Te akaratod szerint. Hisz Isten a lehető legjobbat akarja számunkra és a lehető legjobbat is adja. Hisz Ő tudja igazán, hogy mi használ nekünk, hogy mi válik igazán a hasznunkra. Talán sokszor fáj amit kapunk, fáj a keresztünk amit nap, mint nap hordanunk kell. Nem értjük, hogy miért. Pedig lehet az a fájdalmas kereszt ment meg egy nagyobb fájdalomtól, egy nagyobb gyötrelemtől. Ne feledjük: "Tudjuk azt is, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra válik" Szeressük az Istent és akkor megtapasztaljuk, hogy minden a javunkra válik.


 † EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből

Az állhatatos imádságot meghallgatja az Isten.

A hegyi beszédben Jézus így szólt tanítványaihoz:

„Kérjetek, és adnak nektek; keressetek, és találtok; zörgessetek, és ajtót nyitnak nektek. Mert aki kér, az kap; aki keres, az talál; aki zörget, annak ajtót nyitnak.

Kicsoda az közületek, aki fiának követ ad, amikor az kenyeret kér tőle. Vagy ha halat kér, ki ad kígyót neki? Ha tehát ti – bár rosszak vagytok – tudtok jót adni gyermekeiteknek, mennyivel inkább jót ad a ti mennyei Atyátok azoknak, akik kérik őt.

Amit tehát akartok, hogy veletek tegyenek az emberek, ti is tegyétek velük! Ez ugyanis a mózesi törvény és a próféták tanítása.”

Ezek az evangélium igéi.

Mt 7,7-12

https://igenaptar.katolikus.hu/nap/index.php?holnap=2022-03-10

Nincsenek megjegyzések:

Új kezdés...

  Elég rég írtam itt a blogocska félébe, de legbelül érzek késztetést, hogy írjak. 😊 Megszületünk És nem véletlenül. Igen nem véletlenül sz...